La importància del Packaging

Home \ Dia a dia \ La importància del Packaging

La importància del Packaging

 
QUI COMPRA? ELS FILLS O ELS PARES?
 

Inicialment, el perquè del packaging no era un altre que el de protegir el producte.
Actualment però, el packaging pot jugar un paper molt important en l’èxit o fracas de la venda d’un producte. El motiu és que, segons alguns estudis, el 70% de les decisions de compra es prenen al mateix punt de venda i només el 24% dels consumidors arriben a lloc amb un pressupost planejat i tancat.
Com llueix un producte pot ser decisiu per cridar l’atenció del client, per destacar de la resta de la competencia. És per això que l’exterior ha anat adquirint cada cop més importància i les empreses dediquen estudis de mercat sobre formes, colors, dissenys… pensant amb el client final.
 

El packaging:
1.- capta l’atenció del potencial consumidor
2.- desperta el seu interés
3.- convenç de la seva utilitat
4.- incita a la necessitat de tenir-lo
 

Qui compra? Els fills o els pares?
 

Depenent del producte, està clar que el públic objectiu és un o altre. Si ens centrem en la familia, avui dia els nens són una influència molt important en aquesta decisió. Alguns estudis assenyalen que el 80% de les decisions de compra que es prenen a les cases, venen marcades per ells. La presència de dibuixos animants als packs, com Bob Esponja, Dora la Exploradora, els clàssics Mickey i Minnie, en són una mostra com a reclam per als petits de la casa.
 

En els últims anys el concepte de família ha variat molt, es tenen menys fills i estan més complaguts. Les altes taxes de divorci es tradueixen en noves configuracions familiars, com les famílies monoparentals, en les quals els nens passen d’exercir un paper secundari, a ser els protagonistes absoluts. Si parlem des del punt de vista del consum és indubtable que la seva influència és ara major que en generacions anteriors, quan el nen amb prou feines decidia sobre la seva roba, la seva alimentació o el seu temps lliure.
 

El problema que viuen els nens del segle XXI és que estan sobre estimulats i es torna més difícil que alguna novetat capti la seva atenció. Les novetats no els impacten de la mateixa manera que a un adult, ja que des de molt primerenca edat estan acostumats a innovacions que cada vegada són més ràpides. Per tant encara es fa més difícil cridar la seva atenció i el packaging no pot pasar desapercebut.
 

Els nens, a diferència dels de la dècada anterior a 1990, han deixat de ser lleials a una marca. Adquireixen o desitgen la de moda. Per tant, per als experts és molt important realitzar recerques de mercat freqüents, ja que els hàbits de compra, els estils de vida, els gustos i necessitats de la família canvien gradualment en una dinàmica de la qual els nens formen part important.
 

Els infants són els consumidors del demà, però també el consumidor del present. Els nens acompanyen els seus pares a comprar i demanen i afegeixen coses a la cistella de la compra, així que resulta lògic que els supermercats i les grans cadenes tinguin en els més petits un dels seus targets a convèncer.
 

Com intenta convèncer el packaging als nens? S’usen colors vibrants i cridaners, com pot ser el vermell o el blau, i s’empren lemes que destaquin el divertit del producte o com s’ho passarà de bé qui el faci servir. I, per descomptat, el millor reclam del packaging és el del regal.
 


Si t’agrada comparteix-ho >>